Spaghete cu brânză

Distribuie

Italia este cu siguranță destinația mea preferată pentru vacanță! 🤍
M-a cucerit prin frumusețea locului, dar și mai mult prin savoarea preparatelor! Pe cât de simple sunt, pe atât de bune! Știai că din doar 3 ingrediente poți obține o porție de paste la fel ca cele pe care le-ai mâncat în vacanțele din Italia?

Dacă vrei să vezi rețeta în format video, apasă aici.

Rețete similare pe care ți le recomand:
Paste cu dovlecel
Legume cu tofu
Paste cremoase cu spanac

Ingrediente(2 porții):
• 200g spaghete Italiamo;
• 100g Pecorino Romano Italiamo;
• 1 1/2 linguriță piper.

Mod de preparare:
1. Am pus ~1,5L de apă într-o oală cu pereți înalți, am adăugat o linguriță cu sare și am lăsat-o să fiarbă. Am folosit mai puțină apă decât aș pune în mod normal pentru fierberea pastelor. Pentru acesta rețetă avem nevoie de o concentrație mai mare de amidon în apă.
2. Între timp, am dat pe răzătoare 85g Pecorino. Atenție, trebuie să folosiți răzătoarea mică.
3. Când apa a dat în clocot, am pus pastele și le-am lăsat să fiarbă pentru jumătate din timpul indicat pe ambalaj.
4. Am lăsat o tigaie cu pereți înalți pe foc mediu și am pus în ea o linguriță generoasă de piper proaspăt râșnit. L-am rumenit pentru ~30 de secunde.
5. Am adăugat un polonic din apa în care au fiert pastele, am amestecat și apoi am pus și pastele.
6. Am amestecat constant până când pastele au fost gătite aldente. Dacă mai este nevoie, puteți să mai adăugați apă. Acestea nu trebuie să fie uscate. Am gătit pastele pentru jumătate din timp în tigaie pentru că acestea trebuie să elibereze cât mai mult amidon în ea. În acest fel o să obținem un sos mult mai cremos.
7. Am pus treptat ~1/2 polonic din apa în care au fiert pastele peste Pecorino și am amestecat. La final am obținut o pastă.
8. Am luat pastele de pe foc, le-am lăsat pentru 30 de secunde și apoi am adăugat pasta de Pecorino. Am amestecat energic până când s-a format un sos.
9. Am transferat pastele pe o farfurie si deasupra am pus piper proaspăt râșnit și restul de Pecorino răzuit.

Poftă bună,
Simona

Sper că această rețetă a fost pe gustul vostru! Dacă o să încercați, aștept cu drag un feedback! Vă aștept și pe Instagram, TikTok, YouTube sau Facebook! Acolo postez mult mai multe idei de mese și multe alte lucruri faine!

S-ar putea sa-ti placa si

Lasa un raspuns

ro_RORomanian